Ciupakabra, de la pastă polimerică la marţipan

Acum 3 ani de în Decorațiuni

Am găsit un magazin tare drăgălaş care a iscat chiar o mini-isterie pe facebook. Vorbim despre creaţii din fimo în stilul kawaii: oiţe, zebre sau alte matrioshce.  Evident, nu poate fi vorba decât despre Ciupakabra.

Ciupakabra este defapt Ana Cerniuc şi o pasionează modelajul, pictura, grafica, personajele din desenele animate, caracterele interesante, formele organice pe care a avut şansa să le poată aduna într-o mega plăcere gustoasă însă cu termen de valabilitate redus: decorarea torturilor. Un vis la prima vedere foarte naiv.

Dacă aţi vizitat măcar o dată magazinul ştiţi deja că Ana lucrează mult cu lut polimeric, mai exact Cernit. Inspiraţia vine, de cele mai multe ori, din desenele animate, din natură şi din alte forme organice, flori sau păsări. Este imposibil să nu găseşti ceva care să te binedispună. Începând cu monstruleţi verzi, combinaţii de ursuleţi-pisică pufoşi şi până la fluturi străvezii, parcă desprinşi din cine ştie ce junglă amazoniană. Culorile joacă un rol foarte important! Ana foloseşte multe culori tari şi vesele, astfel încât magazinul Ciupakabra este un adevărat carnaval! Nu vă bazaţi doar pe pozele pe care le-am preluat eu în acest articol, intraţi în magazin şi convingeţi-vă singuri.

Pentru că a primit solicitări din partea unor cofetării din România, Ana a mai îmblânzit un material: pasta de zahăr. Perioada de acomodare a fost scurtă. A ajuns acum să preferă pasta de zahăr pentru viteza mai mare de lucru şi pentru suprafaţa mare pe care se poate desfăşura. Lucrează inclusiv cu fondant şi marţipan. În ceea ce priveşte sursele de inspiraţie pentru modelaj: Inspiraţie peste tot la 360 de grade. Îmi plac mult desenele animate, verdele, acuarela, culorile suculente, monştrii, expresiile faciale, detaliile anatomice / organice, liniile grafice, figurile geometrice, ornamentele decorative, mozaicul…”

Ana a avut şansa să-i fie cunoscută creaţia de mai multe categorii de persoane, ca vârstă, ocupaţie, interese iar reacţia lor pozitivă şi sinceră nu era bazată doar pe faptul că dedesubt e un tort foarte gustos. „Urmăresc cu interes reacţia oamenilor când li se aduce tortul. Mă bucură, mă fascinează, mă amuză uneori şi mă energizează acest feedback. Circuitul ăsta de energie este necesar pentru buna dispoziţie şi o bună funcţionare artistică a oricărei persoane creative.”

Întrebată dacă un artist poate trăi în România de astăzi de pe urma creaţiilor proprii, Ana Cerniciuc declară că acest lucru este posibil, în anumite circumstanţe: talent, muncă şi spirit critic. “Artiştii chiar sunt spirite libere… Rutina le toceşte din talent şi de aceea au nevoie mereu de noi stimuli şi provocări… Dacă munceşte foarte mult şi cu multă pasiune şi îşi apreciază în primul rând el creaţia la justa valoare – poate cu siguranţă.”

O gasiti pe facebook dar si la mailul ciupakkabra@yahoo.com pentru comenzi.

 

Sursă foto

 

 

Etichete: , , , , ,

Share on Google+0Pin on Pinterest2Share on StumbleUpon0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Spune-ne părerea

Se pot folosi tag-uri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>