Florăria Iris – pentru o nuntă deosebită

Acum 3 ani de în Amenajări Decorațiuni

Stilul shabby chic începe să se regăsească și în decorurile pentru nuntă, în aranjamentele florale și în buchetul miresei, folosind culori pale, deschise, pastel și, desigur, mult alb. Dacă îti dorești o nuntă atipică, romantică, deosebită, care îmbină eleganța cu romantismul și accentele vintage, atunci apelează la Florăria IRIS.

Brandul Iris nu se numea astfel în anul 1921, pe când Nea Nicu vindea primele flori în București. Omul care s-a înscris printre primii florari ai capitalei a deschis drumul, drumul către azi. Prin munca sa, plină de pasiune și dăruire, s- a creat o nouă meserie, care a reușit să răzbească în momentele grele ale perioadei interbelice și să se transforme într-o florărie de renume.

Anul 1981 marchează primul pas către ceea ce Iris este astăzi. Pe o stradă cu specific negustoresc din zona istorică a Bucureștiului, se deschide un mic și elegant magazin cu flori. Florile erau frumoase și proaspete, iar cei care cu drag le ingrijeau au cucerit cu o amabilitate familială din ce în ce mai mulți clienți. Floare cu floare și client cu client. În 1991 florăria a primit numele care o reprezintă – Florăria Iris. Cei doi fondatori au reusit să imprime tuturor, clienți și angajați deopotrivă, propria concepție: „o floare este binevenită la orice ocazie, oricând”. Dragostea oamenilor pentru flori a fost cea care a dus la apariția a încă zece magazine și a unui atelier de creație .

Florăria Iris demonstrează încă o dată că își merită pe deplin statutul de una dintre cele mai apreciate florării din București. Una dintre compozițiile lui Nicu Bocancea, un artist florar care a uimit întotdeauna prin creațiile sale îndrăznețe și avangardiste, a fost publicată în International Floral Art, un catalog care apare o dată la doi ani, considerat a fi albumul de referință al floriștilor de pe întreg mapamondul. Performanța sa e cu atât mai notabilă cu cât operele lui și-au găsit loc atât în paginile catalogului 2012 – 2013, cât și în cele ale celui din 2014 – 2015. “Câteva mii de floriști din întreaga lume trimit câte patru lucrări, iar juriul care decide cele 150 de opere publicate este unul ales pe sprânceană. Toți cei care fac parte din el sunt somități în domeniu”, a declarat Nicu Bocancea, cel care s-a instalat confortabil în albumul actual cu o lucrare impresionantă, care aduce în centrul atenției floarea soarelui.

Pe lângă toate evenimentele pe care le pregătește minuțios, Nicu se gândește deja la lucrările pe care urmează să le execute peste doi ani pentru celebrul album: “Sper ca peste doi ani să fiu printre primii trei care sunt publicați”, a mărturisit Nicu.

Cei curioși să afle mai multe despre pasiunea și talentul lui Nicu pot accesa site-ul www.florariairis.ro, sau pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/florariairis.admin.

Sursa foto

Etichete: , , , , , , , , ,

Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Spune-ne părerea

Se pot folosi tag-uri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>