De Sfântul Valentin sau Dragobete…dăruiește iubire

Acum 3 ani de în Atelier shabby Decorațiuni Design Fashion si Bijuterii

În luna februarie sărbătorim iubirea, încă un moment în plus în care putem arăta cât de mult iubim pe cel/cea de lângă noi. Și până la urmă de ce să nu vedem un lucru bun și în sărbătoarea asta. Prin urmare am făcut o listă cu idei de cadouri.

Cum dragostea este dulce, prima idee care îmi vine în cap când mă gândesc la persoana iubită este…un tort :)

Grace Couture Cakes, singurul atelier de cofetărie couture din România, are colecția Signature Cakes – cu douăsprezece propuneri de torturi rafinate, delicioase, decorate simplu si elegant. Torturile combină mousse-uri delicate, precum cele de ciocolată belgiană, caramel, straciatella, zmeură, fistic, șampanie, whiskey sau Bailey’s și crema de vanilie cu blaturi subțiri de pandișpan alb sau cu cacao, blaturi cu ceai verde sau de bezea, blat amaretto de migdale dar și rețete clasice reinterpretate, precum tortul de morcovi. Atelierul Grace Couture Cakes folosește doar ingrediente naturale, de calitate superioară, fără conservanți și aditivi. Fiecare tort din colecția Signature poate fi comandat în varianta clasică, decorat simplu și elegant, sau personalizat cu un decor inspirat din povestea voastră de iubire, realizat de artiștii plastici din echipa Grace Couture Cakes.

Fotografii de Edith Frîncu

O altă idee ar fi cadoul clasic: un buchet de flori. Și florăria IRIS se pregătește de sărbătoare punându-ți la dispozitie ingredientele necesare celei mai frumoase surprize: culori vesele, flori proaspete,însoțite de o felicitare cu mesajul tău de iubire, o șampanie la rece și un tort Zoomserie delicios. Livrarea este gratuită (în maxim 2 ore) și nu oricum, ci la costum :). Mai multe detalii găsești aici

Ce ai zice de un set de două tricouri? Tricourile imprimate personalizate pot deveni cel mai inspirat cadou, așa că echipa Tshirt Factory îți vine în ajutor cu câteva modele originale dedicate zilei îndrăgostiților. Mai multe modele găsești pe site sau îți poți personaliza cu propriile mesaje sau imagini.

Tricou Sf. Valentin

Tricou Sf. Valentin

 

Pentru cei ce iubesc viața așa cum este ea, pentru cuplurile care știu să se joace, pentru cei ce vor să experimenteze ideea de a fi împreună în fașa unui fotograf, Mirela Crăciun lansează propunerea unei ședințe foto.

Va fi o ședință foto de jumătate de oră, în care Mirela va pregăti un decor tematic în studio, iar pentru iubitorii de natură își pregătește rucsacul cu aparatura și ieșiți împreună la drum. Prețul e de 350 lei, iar pentru cei mai hotărâți dintre voi, care fac programarea și plata cu 3 zile în avans, prețul se reduce la 200 lei. Veți primi cele mai faine 3 imagini editate, printate și înrămate, iar restul imaginilor le veti primi în format electronic, jpeg, 72 dpi, în termen de 3 zile. Promotia este valabilă pentru toată luna Februarie.

Sesiune foto cu Mirela Craciun

Sesiune foto cu Mirela Craciun

Programarile se fac la 0728 278 001. Mai multe detalii veti primi pe e-mail de la mirelacraciun@yahoo.com.Vă va aștepta cu șampanie și muzică bună!

 Dacă vrei să faci un cadou inedit, de ce nu ai face un cadou handmade?

Eu am transferat pe lemn imaginea cu mâinile noastre din ziua în care m-a cerut in căsătorie. Procedeul de transfer este foarte simplu. Ai nevoie de:

Foto transfer - necesar

Foto transfer – necesar

  • o felie scoarță de copac
  • fotografia voastră imprimată pe hârtie normală. Atenție, să o scoați la o imprimantă cu laser, nu cu ink
  • gel mediu de transfer (se găsește la magazinele de profil arte plastice )
  • pensulă pentru întins gelul
  • apă
  • lac de finisaj pe bază de apă
  • pamblică de dantelă pentru prindere

Înmoaie pensula în mediumul de transfer, care arată ca un fel de smântână, și aplică foarte bine cu pensula pe suprafața borcanului. Ca să te asiguri că ai dat peste tot, te sfătuiesc să dai orizontal, vertical și iar revii pe suportul respectiv. Cât de mult? Nu foarte mult, dar nici să nu se vadă stratul de gel. Aplică acolo unde știi că vei lipi imaginea. Dacă depășești conturul să șții că va apărea lucios după uscare.

Foto transfer - aplicare gel mediu de transfer

Foto transfer – aplicare gel mediu de transfer

După ce te-ai asigurat ca ai aplicat bine gelul, lipește imaginea cu fața în jos (adică cu fața pe sticlă) FOARTE BINE. Acolo unde nu e bine lipită nu se va imprima și vei avea pur și simplu goluri. Cum lipim? Dinspre centru înspre margine, apasă bine cu buricul degetelor și asigură-te că nu ai bule de aer. Unde sunt bule nu se va imprima. Așadar, reușita proiectului ține și de acest pas. De asemenea, ai grijă să nu ajungă gel peste imaginea aplicată ! După ce ai lipit lasă să se usuce câteva oare sau de pe o zi pe alta. Dacă ești în criză de timp poți usca cu feonul timp de 15 minute.

Transfer  foto - lipirea fotografiei

Transfer foto – lipirea fotografiei

Următorul pas: „dezvăluirea” imaginii. Înmoaie degetele în apă și udă hârtia. Lasă câteva secunde ca apa să pătrundă stratul de deasupra, alb, al hârtiei. Eheee, nu e gata, de-abia acum începe distracția. Ușor, circular, începe să freci cu buricul degetelor hârtia înmuiată de deasupra. Vei vedea imediat cum începe să se întrevadă imaginea transferată. Mai înmoaie cu apă dacă trebuie. Cu cât lași imaginea la transferat mai mult timp, cu atât e mai bine. Indiferent însă, să știi că imaginea final va fi ușor „zgâriată” pe ici pe colo. Mie îmi place acest aspect de ușor învechit, iar în proiectele shabby chic eu zic că e chiar un avantaj. La ce să ai însă grijă e că aceste imperfecțiuni să nu apară în zone importante cum ar fi ochii, gura…

Transfer foto - ”dezvelirea” fotografiei

Transfer foto – ”dezvelirea” fotografiei

După ce ai dat bine de tot stratul alb de deasupra prin acele mișcări de frecare de care îți spuneam – faza cea mai puțin plăcută și în același timp cea mai migăloasă, poți încerca să aplici lacul de finisaj pe bază de apă.

Transfer foto - aplicarea lacului de finisaj pe bază de apă

Transfer foto – aplicarea lacului de finisaj pe bază de apă

Borcanul cu motive :)

Nu ai nevoie decât de un borcan, postit-uri și motivele pentru care îți iubești partenerul/ partenera. Eu am achiziționat borcanul dintr-unul din magazinele Chic Ville (îi poți găsi și pe internet  ), apoi m-am pus pe scris (din fericire am o mulțime de motive pentru care îl iubesc). După ce termini de scris, le faci sul și umpli borcănelul.

Borcanul cu motive  :)

Borcanul cu motive :)

Dacă sunteți abia la început și încă nu v-ați descoperit atunci poți umple borcanul cu bombonele colorate și eventual poți personaliza recipientul cu fotografia voastră. Procedeul (explicat mai sus) este același ca la transferul imaginii pe lemn. Când s-a uscat, umple cu bomboane…et voila !

 

Ideii cadou - borcanul cu bomboane

Ideii cadou – borcanul cu bomboane

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Spune-ne părerea

Se pot folosi tag-uri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>